Category Archives: Indkøb

Sorø Kunstmuseum

Sorø Kunstmuseum

Detaljer fra Sorø Kunstmuseum

Det er en stor fornøjelse at kunne fortælle, at et udvalg af mine dimser fremover vil være at finde i butikken på Sorø Kunstmuseums! Både mine æsker og smykker vil kunne tages i nærmere øjesyn i den nye museumsbutik.

Museet, der tidligere hed Vestsjællands Kunstmuseum, har gennem de sidste mange måneder gennemgået en omfattende renovering, ligesom museet er blevet udvidet med 1.500 kvm. Den nye tilbygning er tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter, som bl.a. står bag Det Kongelige Teaters nye skuespilhus.

I forbindelse med udvidelsen har museet indrettet en ny museumsbutik med en klar profil: ” Sortimentet i museets arkitekttegnede butik har fokus på det økologiske og sanselige, på fairtrade og på de fineste produkter, som regionen mønstrer. I butikken findes nøje udvalgt design, kunsthåndværk, bøger, kataloger, smykker, plakater, postkort og legetøj” (citat fra museets hjemmeside)

Museum åbner igen efter den lange renovering søndag d. 20. november 2011.

 

Kunstforeningen af 14. august

Under årets Kunsthåndværkermarked på Frue Plads blev seks af mine små æsker indkøbt af Kunstforeningen af 14. august  

Faktisk kendte jeg ikke selv foreningen på forhånd, men blev vældig glad og stolt, da jeg forstod konteksten. Her er et lille uddrag fra deres hjemmeside:

“Siden Kunstforeningen af 14. August blev stiftet i 1965, har dens vigtigste formål været at støtte kunsthåndværket – både ved opkøb og ved udstillinger – samt ved at glæde sine medlemmer med udlodning af de indkøbte arbejder
(…)
Indkøbene er ikke alene et skulderklap, det er også en økonomisk støtte for kunsthåndværkerne. De opfatter et indkøb som et blåt stempel, for de ved, at foreningen er kræsen. Den kræver både kunstnerisk og håndværksmæssig høj kvalitet. Tingene skal være smukke, nye og originale.”

Alle Kunstforeningens indkøb gennem det seneste år – og dermed også mine seks æsker – bliver i august 2012 udstillet på det, der før hed Kunstindustrimuseet, men nu kendes som Designmuseum Danmark.